vrijdag 8 oktober 2021

Nieuw boekje

 

Iej mot toch wat

Columns uit De Gids gebundeld

8 oktober 2021 - Vandaag is mijn derde boekje uitgekomen. Deze keer met dialectcolumns die ik de voorbije anderhalfjaar (maart 2020 - juli 2021) schreef voor Weekblad de Gids. De titel, Iej mot toch wat, refereert aan anderhalfjaar coronatijd waarin we moeizaam op zoek gingen naar zinvolle besteding van onze tijd. Mij is dat onder andere gelukt door wekelijks een stuksken in dialect te schrijven voor De Gids.

Om dicht bij de moedertaal te blijven noem ik een column liever ‘n stuksken. In het boekje zijn alle 62 stukskes uit de coronaperiode opgenomen. Ina Klomp-Meijer, bekend als illustratrice van kinderboeken, heeft met een aantal fraaie tekeningen de inhoud een extra accent meegegeven.

De onderwerpen die aan bod komen zijn divers, niet specifiek op corona gericht en overstijgen het verspreidingsgebied van De Gids. De coronacrisis loopt als ‘n rode draad mee, maar de onderwerpen gaan van yoga op ‘n matje tot dooie ringslangetjes en hondenpoep en van MRIJ koeien tot de gevolgen van droge zomers. De insteek van de stukskes is afwisselend serieus, humoristisch en hier en daar ontbreekt ook de zelfspot niet.

Het boekje is te koop bij de boekhandels Bechtle in Gorssel en Lovink in Lochem. Bovendien is het verkrijgbaar bij Spar Vrielink in Harfsen, De Winde in Harfsen, De Stempelwinkel in Eefde, Supermarkt Centerrr in Almen, Supermarkt Centerrr in Barchem en Marskramer in Laren. Voorts kan het worden besteld bij de volgende webwinkels: www.achterhoekseboeken.nl en www.dialectkring.nl

Het boekje Iej mot toch wat telt 76 pagina’s en kost € 9,95.  

Geen opmerkingen:

De zevende dag

Stukjes in de Zevende dag worden op de 7 e dag van de week gepubliceerd. De tekst gaat over een willekeurige gebeurtenis uit de voorbije we...